Для встановлення рекорду максимальної швидкості групою компаній в Британії створено спеціальний гіперкар – надзвуковий ракетомобіль Bloodhound SSC

Про це повідомляє «24 канал».

Рекордний автомобіль провів перший заїзд на одному з британських аеропор.тів і розігнався всього лиш до 210 миль/год (338 км/год). На це йому знадобилось менше 8 секунд. Однак цей показник навіть близько не рівняється на той, яки має подолати Bloodhound SSC. За задумом організаторів проекту, автомобіль має встановити абсолютний рекорд швидкості для наземних транспортних засобів і розігнатись до 1000 миль на годину (а це 1609 км/год).

Встановлення рекорду заплановано на 2020 рік. Нинішній рекорд швидкості тримається вже 10 років – у 1997 році подібне авто розігналося по суші до 1227,985 км/год.

Проект Bloodhound SSC існує вже 10 років. В ньому беруть участь китайська Geely, індійсько-британський Jaguar Land Rover, німецько-британський Rolls-Royce, виробник мастил Castrol. Два роки тому компанія показала діючий гіперкар, а нещодавно почала його випробування.

Як проходив перший заїзд ракетомобіля-рекордсмена, дивіться у відео.