Мужіївське родовище - єдине чинне в Україні з видобутку золота. Передбачається, що там залягає 55 т золота, 1 млн т цинку і свинцю розвіданих запасів.

Про це повідомляє «Gazeta.ua».

Генеральна прокуратура України повернула компанії спеціальний дозвіл на видобуток поліметалів у Мужіївському родовищі, повідомили в Avellana Gold.

Наприкінці жовтня працівники правоохоронних органів провели обшук в офісі Карпатської рудної компанії, яка належить Avellana Gold. Проводилися в рамках розслідування кримінальної справи за фактом розкрадання майна компанії "Закарпатполіметали".

У 2016 році компанія Avellana Gold придбала підприємства "Карпатська рудна компанія" та "Західна геолого-розвідувальна компанія", які мали спеціальні дозволи на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою та видобування поліметалічних руд на Мужієвському родовищі.

Компанія з США Avellana Gold планує інвестувати близько $ 100 млн в розроблений нею проект з видобутку золотої і золото-поліметалічної руди на Закарпатті. Компанія має намір розробити нову інфраструктуру і стратегію розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання.

Нагадаємо,  що інвестори з Китаю, Польщі та Канади готові вкласти мільйони, щоб видобувати мідь на території на Волині де підтвердили залягання самородної міді.