Десять квартир на умовах співфінансування придбали військовослужбовці, які боронили Україну в зоні АТО. Також захисникам Батьківщини з міської казни виплачували й одноразову грошову допомогу.

Під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 1 листопада відзвітували про це директор департаменту соцполітики Луцької міської ради Вікторія Майборода, пишуть Волинські Новини.

«У рамках Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операцій, а також членів сімей загиблих виділили понад 7 мільйонів гривень. Завдяки цьому 10 осіб змогли придбати житло. Окрім цього, надали адресну грошову допомогу на суму 371,5 тисячі гривень. Ще надали пільги на житлово-комунальні послуги за рахунок коштів міського бюджету учасникам АТО на суму 252,3 тисячі гривень», - розповіла посадовець.

Підтримали фінансово й військовослужбовців, які уклали контракт зі Збройними силами України: 76 бійців отримали одноразову матеріальну допомогу на суму 380 тисяч гривень.

«Також ми направили на реабілітацією до санаторію матері і дитини «Пролісок» 33 особи, на що витратили 124 тисячі гривень», - каже Вікторія Майборода.

Та додає, що відповідно до Програми соціальних виплат у місті Луцьку на 2016-2017 роки, дітям військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули, пропали безвісті або перебувають у полоні під час участі в антитерористичній операції або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих в зоні АТО, виплатили щомісячних допомог 17 сім’ям на 21 дитину у загальній сумі 305 тисяч гривень.