Оксана Владичко, яка з чотирма дітьми мешкала у приміщенні площею 11 квадратних метрів без жодних зручностей, отримала двокімнатну квартиру у Луцьку.

Рішення про надання квартири ухвалили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 1 листопада.

Лучанка Оксана Владичко кілька років добивалася кращого існування для своїх чотирьох неповнолітніх дітей, до слова, наймолодшому з них нині вісім років.

Сімʼя жила в нетрях на 11 квадратних метрах по сусідству зі свинями.

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук чотири роки добивався покращення житлових умов багатодітної мами та її дітей, - повідомляє ІА Волинські новини.

«Ця жінка звернулася до мене ще в 2013 році, щойно я став депутатом. Вона просила хоча б якесь житло. Багатодітна мама живе, фактично, в сараї – без водопостачання, без газу та електрики. Жінка працює на Луцькому підприємстві електротранспорту, тому придбати житло чи орендувати його немає можливості. Я одразу зайнявся цим питанням: звертався до тодішньої влади, на сесії піднімали проблему, але все було безрезультатно. Чи не бачили проблеми, чи умисно не хотіли допомогти – не знаю. Але це дивує, адже якийсь підмінний фонд житла є, і це не проблема для міської влади за 3 роки допомогти людям», - розповів Ігор Поліщук.

Ставши виконувачем повноважень Луцького міського голови, Ігор Поліщук зайнявся пошуками квартири. Питання вдалося вирішити – відтепер сімʼя житиме у двокімнатній квартирі на вулиці Кравчука.

«У нас великі плани щодо забезпечення людей квартирами. Для прикладу, на вулиці Рівненській забудовник має зводити багатоповерхівку і ми з ним домовилися, аби 6% квартир дали місту. Також ми домовилися про 8% із забудовником, який будується на проспекті Волі. Приблизно 9 квартир отримають люди, які роками стояли на черзі. Не розумію, чому це не робилося раніше. Я вважаю, міська влада для того й існує, аби вирішувати проблеми. Це лише перші кроки, які ми робимо для вирішення проблеми з чергою на помешкання», - пояснює Ігор Поліщук.

Та додав, що наразі у міській раді напрацьовують нову програму для пільгових категорій щодо безвідсоткового кредитування на купівлю житла.

Звістка про отримання помешкання порадувала Оксану ледь не до сліз.

«Багато років я живу з дітьми у складних умовах. Мої хлопці вчать уроки за свічкою і по черзі, бо стіл у нас лише один. Побутові умови вкрай жахливі. Я надзвичайно рада житлу, емоції переповнюють», - каже пані Оксана.