У Верховній Раді зареєстровано два проекти постанови про відсторонення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 1 листопада інформація про їх внесення з'явилася на сайті парламенту.

Автором проекту постанови № 7250 "Про відсторонення Арсена Авакова від виконання повноважень Міністра внутрішніх справ України" є народний депутат Юрій Левченко.

Інший законопроект був внесений нардепом Сергієм Капліним. Він вимагає відсторонити Авакова на час проведення НАБУ розслідування по "справі рюкзаків".

Як раніше повідомлялося, голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронних органів (фракція "Батьківщини" Андрій Кожем'якін заявив, що поспішати з відстороненням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова від посади на час досудового слідства щодо його сина Олександра недоцільно.

Як раніше повідомлялося, 1 листопада Солом'янський райсуд Києва обирає запобіжний західсинові міністра внутрішніх справ Олександру Авакову. Він є фігурантом справи про рюкзаках" для Нацгвардії, закуплених за корупційною схемою.