РАДАРУ зателефонував священик Ігор Маргіта – протоієрей УПЦ.

Повідомив, що з будинку по Шкільній, 35-а у Грибовиці вибрався й виписався – разом зі своєю родиною. Оселилися в Іваничах у тещиному помешканні.

А староста громади УПЦ КП, яка діє у селі, написав йому розписку. Суть така:

– громада не має претензій  до о.Ігоря щодо стану та майнової цілісності будинку, де він прожив 19 років;

– громада не зазіхатиме на храм, збудований о.Ігорем на його приватній території, та не матиме претензій щодо накриття споруди куполом;

– громада припиняє міжконфесійні чвари.

Натомість отець Ігор забрав із Іваничівського райвідділу поліції заяву про самоуправство, яке чинили односельці, віряни УПЦ КП, щодо його родини, житла і майна. І навіть наміряється завершити мировою судову суперечку з ними (його позови розглядає Іваничівський районний суд). Тобто повністю припинити судові процеси.

Було б логічно, вважає РАДАР, аби в умови мирової увійшли всі пункти з розписки, підписаної  старостою грибовицької громади УПЦ КП. Бо розписка – це просто папірець, належно не завірений. А от оформлена у суді мирова розставить усі крапки над затяжним конфліктом. Це документ, із яким доведеться рахуватись ОБОМ сторонам.

Було б логічно, аби і сільська рада відмовилася від своєї заяви про стягнення з грибовицької громади УПЦ  4,5 тис. грн. штрафу  за технічну помилку в декларації про початок будівництва.

Адже отець Ігор свої зобов’язання, які взяв на себе з доброї волі і які зазначив у своїй розписці від 27 жовтня, виконав і перевиконав. Навіть здав охоронний договір щодо Святопокровської церкви у відділ культури Іваничівської РДА.

Речі вивіз із будинку вже всі, не зволікаючи. Хоча планував це зробити до 7 листопада.

Кілька ходок бусом, остання була о пів на першу ночі: забрав собаку і кота.

Нічна варта з прибічників УПЦ КП спостерігала мовчки.