Увагу десятків тисяч волинян після виборів, привернула стаття редактора одного з найпрогресивніших волинських видань «VIP» Олі Зейлик про те, що Юрій Ричук вирішив кардинально змінити імідж та збрив бороду. Дослідження одного головного редактора про іншого головного редактора на цьому топовому інтернет-сайті користувачі шукали частіше, ніж того дня, 31 жовтня, «хеллоувін» в Google.

За словами самого засновника «бородатої волинської журналістики», підштовхнули його на такий крок майстри з закладу «Barbershop Gentlemen's Club», який нещодавно відкрився на проспекті Волі в Луцьку.

«Я ніколи не розумів чоловіків, які ходять в салони краси, вибирають модний одяг чи роблять манікюр. Думаю, що чоловік повинен просто бути охайним та чистим. Нещодавно поблизу офісу, в якому працюю, відкрився новий заклад, який претендує на звання не просто чоловічої перукарні, а цілого чоловічого клубу, де клієнтам безкоштовно наливають чай, каву і навіть віскі» - заявив головний ньюзмейкер медіахолдингу олігархічної групи «Континіуму».

За словами шеф-редактора «Волинь24» Юрія Ричука, йому майстри запропонували зробити «королівське гоління», яке вартує 200 гривень. Дуже символічно, що саме стільки, за словами тодішньої голови сільради, представники Фонду нардепа Степана Івахіва «Патріоти Волині» платять за голос під час підкупу виборців у Ковельському районі.

Під час перебування Юрія у цьому клубі, йому пропонували не лише чай чи каву, а й справжній чоловічий напій - віскі. Наразі невідомо, що найбільше здивувало колишнього власника такої розкішної бороди: чи те що після кількох безглуздих розмов та смс і численних заяв у поліцію його досі сприймають за чоловіка чи те, що йому в такому чоловічому закладі запропонували віскі, а не «маргаріту». На наше перконання, вцілому вживання віскі може допомогти культовому редактору і його підлеглим тверезо і критично оцінювати політичну ситуацію в місті та області.

Юрій Ричук зазначив, що збирається знову відрощувати бороду. Це дуже правильне рішення, бо якщо тенденція з поширенням «Barbershop Gentlemen's Club» в Україні збережеться, то вже найближчим часом такі сексуальні, бородаті мачо можуть потрапити до Червоної книги і опинитися на межі зникнення.

У коментарях до цієї новини, які чекають на модерацію, думки читачів видання «Під прицілом» розділилися. Одні з приводу того, як у простого підлеглого таких роботодавців, як Володимир Пащенко і Степан Івахів, відомих далеко за межами Волині своєю щедрістю, може бути зайвих 200 гривень.

Інші – чи завжди потрібно слухати і пробувати щось нове, адже через свою цікавість Юрій Ричук міг би запросто потрапити і до гей-клубу, які часто маскуються саме під «чоловічі» заклади із безкоштовним алкоголем, сам не усвідомлюючи наслідків. Хоча неодноразово редактор заявляв, що його нічим не залякаєш. А можливо розгадка проста – це звичайна джинса у надрейтинговому на Волині VIPі про «Barbershop Gentlemen's Club» ціною одного гоління бороди і склянки віскі.

Сподіваємось незабаром на 12 каналі олігарха Степана Івахіва з'явиться відео присвячене цій знаковій для волинської журналістики події і ми дізнаємось ще якісь подробиці. Якби там не було, а хлопці з салону гарно зробили свою роботу, а колишній бородатий красень-редактор вкотре дав Олі Зейлик, автору бестселера про товстолобика, прекрасний інфопривід для чергової розкішної аналітики.