Цукрові заводи, які знаходяться на території Волині, будувались досить давно. Відповідно, ті промислові об'єкти, які продовжили свою роботу, зіштовхнулися із такою проблемою, як морально застаріле обладнання, яке, зрозуміло, є неефективним для виробництва.

Гнідавський цукровий завод не став винятком. Однак, за словами директора, він не має фінансової можливості одномоментно замінити все старе обладнання, бо це питання дуже великих капіталовкладень. Проте, з року в рік підприємство поступово вдосконалює виробницто, зменшує енергозатрати аби продукція була якіснішою та доступнішою.

Контроль якості на всіх етапах переробки, впровадження новітніх технологій у тому числі енергозберігаючих, маркетингові новації, захист іміджу продукції, ознака підприємства європейського рівня.

Акціонерами ПАТ “Гнідавський цукровий завод” було вкладено значні інвестиції в завод для покращення ефективності переробки сировини, покращення якості отриманого продукту в сезон 2017року.

Нещодавно на підприємстві встановлено нові центрифуги німецького виробника фірми “ВМА”(Брауншвейгський машинобудівний завод) вартістю понад 17 мільйонів гривень,  що дозволить збільшити потужність підприємства на 15%. І це тільки початок, наголошують на підприємстві.

Нинішня ситуація та ціни на газ все частіше підводять цукровиробників до того, що вони замислюються над переходом на альтернативний вид палива.

Сучасні цукровиробники фактично всі диверсифікують своє виробництво, що дозволяє їм отримувати нові джерела доходів й, розширивши асортимент пропозиції та зайнявши нові ринкові сегменти, бути конкурентноспроможними і уникати таким чином ризиків.

Для прикладу, на Гнідавському заводі запланували провести диверсифікацію виробництва, а саме побудували на своїй території завод для виробництва біоетанолу.

Спочатку розпочинали його, як цех, а потім вивели в окрему одиницю, як завод. Цей новий промисловий об'єкт дозволить заводу не лише розширити асортимент, а й уникнути сезонного впливу ціни на цукор, на фінансовий стан господарства.

«У зв’язку з надлишковою кількістю цукрового буряка в регіоні виникає гостра потреба роботи заводу «БіО ПеК» з метою більшої продуктивності роботи цукрового заводу та диверсифікації виробництва», – розповідає секретар спостережної ради цукрового заводу Євген Макара.

Нині завод з виробництва біоетанолу запустився і успішно працює. До того ж в планах підприємства будівництво ще одного заводу – біогазового, на якому шляхом спалювання жому на когенераторах отримуватимуть електроенергію, яку продаватимуть в загальну мережу.