За даними дослідження української аналітичної групи Corestone Corporation, смертність на дорогах нашої країни в три-чотири рази вище, ніж в ЄС.

Про це повідомляє «KHARKIV Today»

Основні причини аварій – нетверезе водіння і перевищення швидкості

Смерть в онлайні

29 червня близько третьої години ночі в Ізюмі Харківської області автомобіль BMW врізалася в стовп, а потім в дерево. В результаті загинули 24-річна і 16-річна дівчата. Під час руху вони Стрім для Instagram.

Сім’я потрапила під потяг

В Івано-Франківській області 9 серпня на нерегульованому залізничному переїзді (обладнаний звуковою та світловою сигналізацією) зіткнулися пасажирський потяг №144 «Київ – Ворохта» та автомобіль «ВАЗ».

В результаті ДТП загинув 37-річний водій, його 35-річна дружина та двоє дітей 2013 і 2014 року народження.

Потрійне ДТП з автобусом

14 серпня 2016 року в Миколаївській області зіткнулися мікроавтобус OPEL Vivaro і вантажівка DAF, в ДТП загинули вісім осіб.

Аварія трапилася біля смт Криве озеро. Серед загиблих – восьмирічна дитина, ще одна дитина потрапила з важкими травмами в реанімації.

Водій «не винен»

18 серпня на трасі Львів-Краковець Mercedes бізнесмена Петра Димінського, власника ФК «Карптати» врізався в Opel 31-річної жінки, яка здійснювала поворот по правилам дорожнього руху. Наталя Тріль загинула на місці.

Винуватцем аварії назвав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, який зазвичай їздить кортежем в авто охорони бізнесмена.

При цьому брат загиблої стверджує, що саме Димінський був за кермом Mercedes в момент аварії, а Борщ просто взяв провину на себе.

ДТП з політологами

6 вересня в ДТП на трасі «Київ-Ковель-Ягодин» в Рівненській області загинули п’ятеро людей. Авто занесло на мокрій дорозі і не винесло на «зустрічну».

Політичний експерт Юрій Романенко в Facebook написав, що загиблі Володимир Карагяур, Олександр Маслак, Олексій Курінний і Олександр Ніканоров були політологами. П’ятий пасажир авто, який помер в реанімації, – громадський активіст і фахівець з децентралізації Сергій Попов.

 18 жовтня в чорний список шокуючих ДТП внесено Харків.

Як повідомляв KHARKIV Today, 18 жовтня о 20.45 на вулиці Сумській в районі «Градусника» сталася смертельна ДТП. Зіткнулися автомобілі Lexus і Volkswagen. В результаті загинули п’ятеро людей, ще шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості. Алкоголю в крові обох водіїв не виявили.

У прокуратурі повідомляють, що камери спостереження підтверджують порушення ПДР водієм Lexus.

Це не перше масове ДТП в Харкові. 2 травня 2008 року позашляховик Mitsubishi L200, за кермом якого був Андрій Полтавець, врізався в трамвайну зупинку на Полтавському шляху. Загинули шестеро людей, у тому числі двоє дітей і вагітна жінка. Ще одна жінка вижила – отримала травми.

Суд засудив винуватця смертельної аварії до десяти років. Він достроково вийшов на свободу в 2015 році.