Хоча він стверджує, що особисто із нею знайомий не був, але вважає її не тільки справжнім воїном, а й чарівною жінкою.

Про цен повідомляє "Обозреватель"

"Вона спостерігала за мною через приціл, але в якийсь момент, судячи з усього, промахнулася", - саме такою була остання зустріч у Грозному покійної учасниці добровольчого батальйону Аміни Окуєвої та російського публіциста Олександра Невзорова.

"Я на неї ніякої образи не тримаю - я розумію, що вона воювала за свободу і незалежність своєї країни, у неї були найсвітліші наміри. Вона була дуже хороброю. На чеченському фронті нею лякали. Як всі жінки, вона була набагато нещаднішою за будь-якого чоловіка. Я не знаю, чому, потрапивши до неї в оптичний приціл, я з вами ще розмовляю", - розповів в публіцист.

На думку Невзорова, не можна залишати безкарною смерть, що стала втратою для цілої країни. Країни, заради якої вона зробила дуже багато. При цьому, Окуєва показала іншим приклад справжньої мужності.

"…військове благородство - жорстока штука, кривава, і воно сильно відрізняється від побутового або від цивільного благородства. Проте, це був воїн, справжній воїн. Дайте їй терміново Героя України ", - підсумував він.

Слід відзначити, що не тільки Невзоров помічав у цій жінці щось більше, аніж звичайну відданість – за життя вона встигла зажити собі репутації досить чесної та відкритої людини. Хоча й дещо таємничої.

Навіть коли погоджувалася на спілкування із журналістами, завжди призначала зустріч у нікому не відомому місці, подалі від столиці. Пояснювала це заходами безпеки, адже знала ще до першого замаху, що так може статися.

Тому незмінними її супутниками були дві основні речі – зброя та бронежилет. Які, на жаль, цього разу не врятували добровольця.

Нагадамєо, 30 жовтня, приблизно о 20:30 в Глевасі Київської області сталося вбивство Аміни Окуєвої - двоє невідомих з автоматичної зброї розстріляли автомобіль, в якому знаходилася Окуєва з чоловіком.