Український завод ДП "Антонов" ремонтуватиме російські Ан-124-100 "Руслан" в Ульяновську РФ. В обмін на це підприємство отримає документацію для літаків Іл-76.

На заводі пояснили, що фірма, якій надаватимуть послуги, не увійшла до списку санкційних, повідомляє "Корреспондент.net".

За результатами перемовин, завод "Антонов" продовжуватиме літну придатність авіасуден російської компанії "Волга-Днепр". А росіяни нададуть технічну інформацію, потрібну для підтримки військово-транспортних літаків, що перебувають у використанні української армії.

Про це повідомило російське видання "Коммерсантъ" .

У ДП "Антонов" розповіли, що перевірка технічного стану російських "Русланів" відбуватиметься після узгодження з міністерствами і відомствами України.

На заводі пояснили, що підприємство "Волга-Днепр" не потрапило до списку санкцій РНБО, а "Руслан" - це літак винятково цивільної авіації.

Обслуговуючи придбані Росією літаки, "Антонов" - підприємство-розробник - виконуватиме свої обов'язки згідно із законом України, повідомила пресслужба ДП "Антонов".

"Невиконання своїх прямих обов'язків підтримувати цивільні літаки марки Ан призведе до втрат ліцензій розробника, дозволів на авіаперевезення і втрати ринків", - відзначили на підприємстві.