Дві смерті за тиждень на підприємствах, які належать одному і тому ж власнику Сергію Ковальчуку. Вчора на виробництві «Європа-цукор» загинув робітник, а буквально тиждень тому на кукурудзяних полях фірми «Луга-нова» під час незаконного полювання застрелили сторожа підприємства.

Як розповів начальник управління Держпраці Волині Ростислав Стасюков повідомлення про смерть працівника на підприємстві «Європа-цукор» вони отримали нещодавно і з приводу цього випадку чиновник відмовляється від коментарів.

У приміщенні «Європа-цукор» також знаходиться підприємство «Луга-нова», обидві фірми належать одному власнику – Сергію Ковальчуку.

Нагадаємо, нещодавно під час незаконного полювання застрелили сторожа сільгосппідприємства «Луга-нова». Вбивство трапилося на кукурудзяних полях, які охороняв загиблий, але цей випадок Державне управління праці не розслідує, тому що керівники фірми не повідомили про нього.

Доводити робочі стосунки потрібно у судах, окрім того і те, що смерть настала на робочому місці у робочий час. Якщо ж вдасться довести, що працівник таки працював на виробництві, але не був оформлений, компенсацію за смерть родині має виплатити підприємство, а не держава.