Регулярне вживання газованих напоїв сприяє розвитку метаболічного синдрому, який призводить до цукрового діабету і серцево-судинних захворювань.

До такого висновку прийшли вчені з ПАР, передає “Народна Правда” з посиланням на Daily Mail.

Дослідники провели метааналіз 36 досліджень, присвячених вживанню підсолоджених напоїв. З’ясували, що одна баночка газованої в тиждень призводить до підвищення кров’яного тиску. Вживання більше 2 банок пов’язано з ризиком виникнення цукрового діабету 2-го типу.

Стандартна банка Coca-Cola об’ємом 0,33 л містить близько 39 г цукру, що на 14 г більше денної норми для дорослої людини.

Ще одне дослідження дійшло висновків, що щоденне вживання газованих напоїв з “нульовим” вмістом цукру і калорій на 48% збільшує ризик виникнення інфарктів і інсультів.

Такі дані нового дослідження, проведеного Колумбійським університетом США.

В ході дослідження обстежувалося більше 2,5 тисяч осіб. Захворювання серцево-судинної системи виникли у 559 учасників, 338 померли від наслідків хвороб.

Керівник приватного Європейського інституту дослідження продуктів і проблем харчування EU.L.E. в Мюнхені Удо Польмер вказує на зв’язок між замінниками цукру і ожирінням.

Як приклад Польмер, відомий своїми провокаційними тезами в галузі дієтології, призводить практику використання цих добавок при відгодівлі свиней, вказуючи на аналогічну їхню дію на організм людини. Мозок отримує помилковий сигнал про надходження великої кількості калорій в організм і реагує на це виділенням інсуліну, що пізніше призводить до загострення почуття голоду.