Сьогодні, 6 листопада, Київський районний суд Харкова визнав причетними до масових заворушень у місті в квітні 2014 року чотирьох осіб.

Про це повідомляє "Українська правда".

Так, Сергія Юдаєва визнано винним в участі у захопленні Харківської ОДА та хуліганстві в редакції харківської телекомпанії "АТН". Йому було призначено 8 років ув’язнення за ґратами, однак одразу ж і звільнено за амністією. Таке рішення оголосила під час засідання суддя Світлана Шмадченко. З урахуванням "закону Савченко" заарештований в квітні 2014 року Сергій Юдаєв перебував під вартою 6 років 10 місяців і 10 діб, відповідно, до нього може бути застосована ст. 4 закону про амністію.

Троє інших підозрюваних: Сергій Гапонов, Олег Крутов та Денис Левченко, яких обвинувачували в заворушеннях під час захоплення Харківської ОДА також визнали винними. Їм обрано запобіжний захід – 5 років ув’язнення, однак вони звільнені від покарання з випробувальним терміном три роки.

При цьому, ніхто з підозрюваних вини не визнав. Вироки ще не вступили в силу та можуть бути оскаржені. Також відомо, що під час судового засідання кілька раз надходила інформація про замінування будівлі. Вдруге повідомлення про мінування надійшло під час оголошення вироку.