При Волинській обласній клінічній лікарні заплановано відкрити хірургічний корпус із консультативною поліклінікою вартістю 50 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 7 листопада, пишуть Волинські Новини.

Головний лікар клінічної лікарні Іван Сидор відзначив, що необхідність облаштування такого корпусу при медичному закладі виникла через велику кількість операцій. Їх загальне число за рік становить 15 тисяч, тобто щодня хірурги оперують близько 55 осіб. У зв’язку з таким навантаженням пацієнти змушені очікувати на операцію 2–3 дні.

«Це складні операції, які не можуть проводитись у лікувальних закладах районів та інших міст. До того ж, затримка у проведенні оперативних втручань призводить до нераціонального використання ліжкового фонду. Терміни перебування хворого на ліжку зростають за рахунок збільшення термінів доопераційного періоду», – розповів Іван Сидор.

Уже було розроблено проект на облаштування корпусу, а загальну вартість робіт оцінили у понад 50 мільйонів гривень.