Сьогодні у Луцьку  відбувся круглий стіл на тему: «Інтеграція переселенців у місцеві громади», де обговорювались найважливіші проблемні питання з якими доводиться зустрічатися вимушеним переселенцям.

Серед запрошених – чиновники, політики, громадські діячі, науковці, всі ті, кому небайдужа доля внутрішньо переміщених осіб.

Модератор заходу Світлана Єременко у своєму виступі наголосила, що переселенцям доволі часто доводиться зустрічатися з проблемами, які вирішити їм не під силу, а тому влада, громадські організації і ми волиняни повинні зробити все для того, аби ці люди почували себе справжніми волинянами.

До слова, під час круглого столу також йшлося про те, що з початку війни на Волинь приїхало близько 6 тисяч переселенців. А згідно із статистикою, близько 70% внутрішніх переселенців в Україні впевнені, що не повернуться на окуповані території після закінчення війни. 

«Доволі часто нас не чують, не помічають або не хочуть помічати. Я розумію, що більше ніколи не повернуся до Луганська, де залишилось все, а тому хотілося б розраховувати на вашу підтримку», - звернулася до присутніх Марина Ткачова, переселенка з Луганська, а тепер вже новоспечена волинянка. 

Також під час круглого столу відбулася презентація книги «Знедолені? Нездолані!». У ній зібрані 15 історій про людей, сім’ї, які через війну мусили починати життя з нуля в інших містах і селах України.
Однак, ці люди не здалися, а досягнули успіху в новій справі, вийшовши переможцями зі складних життєвих обставин.



Автори книги переконують, що для того, аби не просто вижити, а стати корисним суспільству – необхідно подолати свої страхи.

ПЕТРО СОСНИЦЬКИЙ