Сьогодні на засідання тимчасової контрольної комісії з питань земельних відносин звернулись переселенці, які об’єдналися в громадську організацію «Схід-фенікс»,  з метою покращення соціального захисту тимчасово переміщених осіб.

Голова організації Світлана Бондаренко повідомила присутніх, що ось уже кілька років їх житлом є готель «Світязь», який і житлом назвати важко, а за ці «умови» їм доводиться викладати ще й чималеньку суму.

Громадська організація «Схід-фенікс» звернулася до членів комісії з відповідним клопотанням посприяти у виділенні земельної ділянки під будівництво, яке береться профінансувати міжнародна організація-донор.

Зауважимо, що громадська організація «Схід-Фенікс» об’єднала десяток соціально-незахищених сімей, про яких держава попросту забула.

«У обласній державній адміністрації нас і на поріг не пускають, кажуть що губернатор не роздає квартири переселенцям», - розповіла представниця організації.

Депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук запропонував провести переговори з учасниками АТО, які вже мають такі земельні ділянки з метою щоб вони надали їх під будівництво, а в результаті отримали житло.

Член комісії Святослав Кравчук зауважив, що аби таке будівництво розпочати та отримати земельну ділянку повинні бути гарантійні листи від міжнародної організації, а також збережені всі юридичні процедури. 

«Сьогодні держава звітується, що проблеми переселенців вирішені, а насправді не пускає їх на поріг», - обурювався депутат обласної ради Ігор Лех.

У підсумку комісія вирішила звернутися до голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика з проханням проконтролювати стан соціального захисту переселенців.

Петро Сосницький