Виконавча служба заблокувала рахунки комунального підприємства «Луцьктепло». У такий спосіб центральна влада намагається поставити на коліна громаду Луцька, залишивши місто без тепла. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, обрана у 23-му виборчому окрузі на Волині, повідомляє прес-служба партії.

«Це спосіб маніпулювати життям громади й повторити в Луцьку сценарій Львова, у якому створили сміттєву проблему. Луцьк і громада повстануть проти такого варіанту. Один раз ми вже були свідками того, що відбувалося в сусідній області. Ми не допустимо подібного в Луцьку», – наголосила вона.

За словами нардепа, борг «Луцьктепла» у 160 млн грн створений штучно. Парламент ще в липні виділив кошти на відшкодування субсидій і пільг населенню, однак на рахунки підприємства дотації досі не надійшли.

Зі свого боку, виконавча служба відмовляється реструктуризувати борг «Луцьктепла» та вимагає сплати всієї суми одразу, що є непосильним тягарем для бюджету міста.

«Я вважаю, що тут починаються політичні ігри. Керівництво міста та комунального підприємства намагаються шантажувати зривом опалювального сезону», – зазначив народний депутат з «Народного фронту» Ігор Гузь, обраний на Волині.

Керівництво Луцька почало бити на сполох через можливий зрив опалювального сезону ще навесні цього року. Однак влада досі жодним чином не відреагувала на проблему міста і громади.