За однією схемою та за попередньою змовою в режимному закладі діяло одразу два злочинних угрупування. «Працювали під прикриттям» співробітників адміністрації колонії, а гроші ділили між собою та усіма задіяними у злочинному ланцюжку особами.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Було з’ясовано, що злочинний план був не один. За одним з них спрацьовувало так зване інтернет-шахрайство, а інший полягав у тому, що зловмисники представлялися співробітниками банків та перераховували собі чужі заощадження за неіснуючі банківські операції.

До нелегального заробітку було підключено родичів засуджених, які знаходились на волі. Співробітники колонії отримували свою частку за те, що дозволяли користуватися мобільними телефонами, комп’ютерною технікою та, навіть, надавали власні банківські рахунки для перерахування коштів від жертв.

Обшукові заходи проводилися спільно з прокуратурою Донецької області, а сприяння у документуванні угрупування надавала Державна кримінально-виконавча служба України.

В ході 9 обшуків, проведених одночасно за місцями мешкання та знаходження усіх співучасників вилучено 37 мобільних телефонів, близько 47 банківських карток, 5 одиниць комп'ютерної техніки та «чорнову» бухгалтерію.

Досудове розслідування здійснюється за кримінальними провадженнями, відкритими за ч.3 ст.190 «Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки» та ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України.