У неділю, 12 листопада, вулицями Києва пройшов "Марш обурених". Близько тисячі людей вулицями столиці пройшли від Михайлівської площі, де розпочався мітинг, до стін Верховної ради.

Організатором маршу є "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі. Саме він звернувся зі сцени до учасників мітингу. Таких, як передає "Українська правда", зібралося близько тисячі.

Водночас поліція переконує, що мітингарів було не більше 400 осіб, "переважно – з інших регіонів держави".

Для забезпечення порядку було залучено 300 правоохоронців.

Окрім Міхеїла Саакашвілі, участь у мітингу взяли депутати Верховної Ради Сергій Лещенко, Юрій Дерев'янко та Юрій Левченко. Вони вимагають прийняття закону про імпічмент та створити антикорупційний суд.

Даємо владі час до 3 грудня. Якщо не приймуть – збираємо людей і оголошуємо "народний імпічмент",– заявив соратник Саакашвілі Давид Сакварелідзе.

Учасники "Маршу" рушили з площі в напрямку Майдану Незалежності та далі – по вулиці Інститутській, вигукуючи "Імпічмент!".

Дійшовши до Адміністрації президента, учасники акції вигукували "Баригу на нари!", "Банду геть!" та виклали на проїжджій частині з лампадок "Корупція вбиває". За їхніми словами, це – символічне нагадування Петру Порошенку про необхідність боротися з корупцією.

Для забезпечення порядку було залучено 300 правоохоронців.