В Фейсбуці з’явилося відео, на якому одна дівчина-підліток жорстоко б’є іншу дівчину в широкому колі натовпу підлітків, які заохочують дівчат до бійки та знімають це на телефони. Його на своїй сторінці виклав громадський активіст Дмитро Шакін.

Як зазначає Шакін, за його джерелами ця подія сталась в Каховці Херсонської області. А дійові особи на відео — учні місцевих шкіл №1-3.

«Насолода від насилля серед підлітків-школярів — це вже схоже на діагноз суспільству і виховній складовій сучасної системи освіти в Україні… Ситуація повторюється, а від так — «хвороба» прогресує», — додає Дмитро коментарі до відео.

Скоріше за все, він має на увазі дуже гучну історію, яка відбулася навесні ще в цьому році в Чернігові. Нагадаємо, тоді натовп підлітків забрався за гаражами, де троє дівчат — школярки та студентка — самостверджувалися за рахунок побиття двох дівчат — Поліни Малоштан, та її подруги Юлі. Тоді Поліну побили так жорстоко, що дівчина опинилася в лікарні. І, як розповідала «ГД» сестра Поліни, в неї погіршився зір, навіть довелося робити операцію. В жовтні відбулося перше судове засідання з цього приводу, але крапка в цій справі ще не поставлена. Дівчата, які знущалися над жертвою, досі не понесли ніякого покарання.

Можливо, через це та історія не тільки не стала уроком для херсонських підлітків, а й показала їм, що бої серед школярів дорослі все одно залишать без кари.

«Гадаю, що оприлюднення цього відео дозволить батькам впізнати своїх дітей і провести з ними відповідну виховну роботу, а адміністраціям вказаних закладів звернути додаткову увагу на виховний аспект «навчально-виховного процесу», — пише громадський активіст.

«Голос дітей» закликає поліцію почати розслідування інциденту у Каховці. Та сподівається, що цей рецидив не тільки не залишиться безкарним, а й змусить відповідальних осіб довести до справедливого кінця історію, від якої й досі потерпає сім’я Малоштан у Чернігові.