Прокуратура Волині намагалася відібрати приватизовані людські городи, якими люди користуються понад 20 років. Земельні ділянки знаходяться біля елітного масиву поблизу села Боголюби Луцього району. Дорогі будинки та поля пенсіонерів, межують поряд. За версією прокурорів, саме городи отриманні нібито незаконно.

В Апеляційний суд Волині прибуло кілька десятків людей – це власники земельних наділів для садівництва. Усі вони працювали у лісовому та мисливському господарстві Волині, зараз більшість пенсіонери. У 1993 році вони отримали 26 земельних ділянок під городи, а тепер цю землю прокуратура пропонує повернути у власність держави у зв’язку з тим, що це, нібито, лісові угіддя, які понад 20 років тому були виділені у користування незаконно. Проте позивачі стверджують, справа зовсім не в цьому, бо сусідні з ними ділянки належать людям, які мають чималі статки і будуються.

«Вас так на сьогоднішній день захвилювало, що будуть їсти зайці, а що будуть їсти пенсіонери вас не хвилює? То я вам обіцяю, що я із зайцем поділюсь, а ті хто там, через ліс, ні зайцеві не дадуть, ні мені не дадуть», - обурювалась місцева мешканка.

Поруч городів, які пропонують відібрати у людей розбудувався елітний житловий масив. Будинки на кілька поверхів, високі паркани, під’їзні дороги до маєтків. Люди кажуть, більшість з власників – це працівники тієї ж прокуратури, яка клопочеться, щоб землю повернули у лісове господарство. Звісно, що мова йде лише про городи, а не про ділянки на яких височіють кількаповерхові розкішні будівлі.

Суддя Луцького міськрайонного суду Світлана Карпінська вирішила, що все таки земельні наділи, на яких люди займаються садівництвом потрібно забрати на користь лісу, проте Волинський апеляційний суд скасував рішення на користь людей, які вимагали лишити все так як є у зв’язку з терміном давності справи.