Двом посадовцям Волинської облдержадміністрації можуть вручити підозри у справі про розкрадання 7 мільйонів гривень під час будівництва фортифікаційних споруд в зоні АТО за проектом «Стіна». Інформацію озвучив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Перші підозри про те, що волинські посадовці могли присвоїти 7 мільйонів гривень виділених на будівництво захисних споруд у зоні АТО з’явилися у представників контролюючих органів ще у 2016 році. Тоді чиновників Волинської облдержадміністрації звинуватили у порушенні кошторисної документації. Та справу тоді «спустили на гальма», винуватих не назвали і нікого до кримінальної відповідальності не притягнули. Сьогодні про розкрадання державних грошей заговорили знову, проте вже на загальнодержавному рівні. Генпрокурор України Юрій Луценко назвав принаймні посаду одного з підозрюваних – начальник управління капітального будівництва Волинської облдержадміністрації. Наразі у цього структурного підрозділу керівника немає, його функції виконує заступник Станіслав Наумчик, але отримати від чиновника коментарі не вдалося, оскільки його не було на робочому місці.

У телефонній розмові посадовець дав зрозуміти, що немає часу і бажання зустрічатися із журналістами. Не було вільної хвилини, щоб пояснити, що коїться у підлеглих та й загалом чи правдиві звинувачення Генпрокурора у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Чи вручили такі підозри волинським чиновникам не змогли підтвердити і у військовій прокуратурі Західного регіону.

За матеріалами ТРК Аверс

Автор: Петро Сосницький