Вже не вперше луцькі перевізники зверталися до міської влади з проханням про підвищення тарифу на вартість проїзду. Втім, наразі їм відмовили.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 15 листопада, повідомляють "Волинські Новини".

У плані діяльності з підготовки регуляторних актів на 2018 рік передбачена підготовка рішення виконавчого комітету «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у режимі маршрутного таксі та звичайному режимі руху». Мета прийняття - встановлення економічно обґрунтованого тарифу на послуги з перевезення пасажирів в автобусах, що працюють на міських маршрутах у режимі маршрутного таксі та звичайному режимі руху.

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що керівник ПрАТ «Луцьке АТП 10701» повідомляв про брак коштів на ремонт автобусів через подорожчання пального. Він запитав, чи планується внесення на розгляд виконкому актів, що регулювали б діяльність перевізників, наприклад, затвердження графіків та інтервалів руху, аби регулювання якості роботи перевізників відбувалося не лише методом визначення ціни проїзду.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович повідомив, що ці питання повинні бути передбачені у договорах, які підписують між управлінням транспорту міськради та перевізниками щодо забезпечення діяльності перевезення пасажирів у місті.

З його слів, цьогоріч надходило декілька звернень від перевізників, які просили підвищити вартість проїзду у маршрутних автобусах. Разом з тим, після зустрічі з усіма перевізниками, встановили, що підвищення ціни паливно-мастильних матеріалів становить до 15%, тобто лишається в межах 12 копійок у структурі тарифу. Нині економічно обґрунтований тариф на перевезення становить 3,78 гривні, а вартість проїзду у місті становить 4 гривні, тому перевізникам під час робочої зустрічі відмовили у розгляді проекту рішення.