У 2017 році лікування і відпочинок чиновників коштуватиме українцям 45 гривень.

Основне навантаження на кишеню працюючих українців з цієї суми становлять витрати на медичне обслуговування представників влади. Загалом у 2017 році на це витратять 643 мільйони гривень, що забере в кожного з приблизно 16 мільйонів 120 тисяч працевлаштованих громадян по 40 гривень із гаманця, пише «Слово і Діло».

Загалом про здоров’я чиновників сьогодні піклуються понад 3,5 тисячі медиків та іншого медичного персоналу, а свої послуги представникам влади надають 4 медичних заклади, найбільшим з яких є клінічна лікарня «Феофанія», де обслуговується 33,5 тисячі осіб, включно з близькою ріднею чиновників. До цього числа належать депутати, члени Кабміну та його секретаріату, працівники Адміністрації президента, апарату Верховної Ради та інших держорганів.

Відпочинок представників влади обходиться українцям у 8 разів дешевше: за рік із працевлаштованих громадян вираховують близько 5 гривень – вони йдуть на фінансову підтримку санаторіїв та інших оздоровчих закладів, роботу яких забезпечують 237 людей.

Витрати на утримання державної резиденції та державної дачі сукупною площею в 4000 квадратів у 2017 році складуть 5,32 мільйона гривень.

При цьому більша частина закладів для відпочинку представників влади припадає на пансіонати й санаторії з платним проживанням – їх загальна територія становить близько 68,1 тисячі квадратів, на які піде близько 59,3 мільйона гривень бюджетних грошей.