Мешканка Києва майже місяць жила в квартирі з тілом матері.

Як повідомили в ГУ НП в Києві, в Дніпровське управління поліції надійшло повідомлення про те, що з квартири по вулиці Плеханова виходить специфічний запах. За адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група і керівництво управління поліції, - повідомляє Сьогодні.

Спочатку 32-річна власниця квартири, звідки доносився підозрілий запах, відмовилася відчиняти правоохоронцям двері. Лише коли жінка почула, що поліцейські збираються звернутися до рятувальників, погодилася.

У квартирі дійсно був нестерпний запах, а коли поліцейські її оглянули, то в одній з кімнат на підлозі знайшли труп жінки з ознаками розкладання. Як пояснила поліцейським господиня квартири, це її 59-річна мати, яка померла півтора тижні тому.

Також правоохоронці виявили в квартирі дев'ятирічну доньку молодої жінки. Дитину забрали і відправили до притулку для дітей. Зараз із дівчинкою працюють психологи, а найближчим часом її забере батько, в зв'язку з неадекватною поведінкою матері.

Сусіди розповіли правоохоронцям, що запах у під'їзді почули ще місяць тому. Викликали поліцію, коли зрозуміли, що виходить він з квартири, де проживала жінка похилого віку, яку вони давно не бачили. Дочка померлої повідомила, що не викликала "швидку" і поліцію, тому що думала, що їй потрібно буде платити гроші, яких у неї не було.

Подія зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Для встановлення причини смерті тіло померлої направлено на експертизу, за результатами якої буде прийнято рішення про відкриття кримінального провадження.