У Луцьку більше не буде кіосків на газонах, так вирішили у міській раді. На засіданні виконавчого комітету оголосили, що для мафів більше не будуть давати дозволів. У місті має бути зелено, а малі архітектурні форми підприємці розташовують найчастіше саме на траві, відтак їх стало надто багато. Реагувати на це вирішили у міській раді, адже відповідно до законодавства малі архітектурні форми на траві ставити таки можна. У мерії вирішили просто: більше не надавати дозволів оренди. Дискусія на цю тему розгорілася під час засідання виконавчого комітету, адже підприємець просив у муніципалітеті виділити земельну ділянку на проспекті Соборності для торгівлі.

«Я пропоную концепцію у місті Луцьку, заборонити розташування якихось мафів на зелених зонах. Місто повинно створити умови для розвитку цих бізнесменів, але не за рахунок активів лучан», - обурювався громадський активіст Ігор Алєксєєв.

Лучани на таке рішення реагують схвально. Містяни кажуть, що тимчасові споруди подекуди стають місцем скупчення агресивних людей та джерелом шуму, хоча й визнають, що кіоски з фруктами та хлібом необхідні. Ті кіоски, які вже встановлені і мають всі дозвільні документи для торгівлі демонтовувати не будуть, принаймні до закінчення договору оренди.