Після напруженого дня доволі часто важко заснути. Однак міцний сон − запорука відновлення організму. Для міцного сну варто дотримуватись цих 10 порад.

Читайте також: Назвали продукти, які повільно вбивають здоров'я

1. Дотримуйтеся режиму. Для того, щоб швидко засинати ввечері і легко вставати вранці, потрібно лягати в один і той же час. Так, ваш організм буде автоматично готовий до сну або підйому. Так, можливо, в перші дні ви не відчуєте результатів, адже для того, щоб ваш організм повністю перебудувався на новий графік, необхідно 3 тижні, пише Твоє Місто.

2. Прийміть теплий душ або ванну перед сном. Постарайтеся в цей час не тільки розслабити своє тіло, але і позбавитися від негативних, тривожних або надто радісних думок.

3. Уникайте перед сном напоїв з кофеїном. Каву або міцний чай краще замінити на тепле молоко або неміцний чай з медом і м‘ятою.

4. Провітрюйте кімнату перед сном. Найбільш підходить для сну температура − +18 С. Постарайтеся вимкнути перед сном всі обігрівачі або відкрити вікно, щоб у вашій спальні була потрібна температура.

5.Уникайте вживання алкоголю. Існує дуже поширена думка, що після спиртних напоїв краще спиться. Це помилка. Так, можливо, ви заснете швидше, але ваша нервова система буде збуджена, ви можете часто прокидатися, що не сприятиме нормальному сну і відпочинку.

Читайте також: Супрун розповіла про "шкідливі і правильні" бутерброди

6.Робіть фізичні вправи. Робити це потрібно не пізніше, ніж за 2 години до сну.

7. Уникайте їжі перед сном. Ваш вечеря повинна бути не пізніше, ніж за 2 години до сну (як і фізичні вправи) і не занадто щільним.

8.Розслабтеся перед сном. Я вже радила прийняти теплий душ або ванну перед сном. Крім цього, розслабитися допоможе улюблена книга або спокійна музика. Постарайтеся максимально піти від турбот, переживань і "відпустити" прожитий день.

9. Підведіть підсумки дня. Не менш, ніж за годину до сну, постарайтеся підвести підсумки дня і "закрити" його: поставте, що ви зробили, і що необхідно буде зробити завтра, які помилки були і що можна виправити. Не переносьте негатив в новий день, роблячи при цьому свій сон неспокійним і малоефективним.

10. Спіть в тиші. Постарайтеся максимально забезпечити тишу під час свого сну. Не варто також засинати під телевізор або радіо.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter