У Миколаївській області з діагнозом "алкогольне отруєння" госпіталізовано 10-річного хлопчика та його 7-річну сестру.

Читайте також: Яку їжу найбільш небезпечно вживати у спеку

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Миколаївській області.

"До поліції надійшло повідомлення із місцевої лікарні про госпіталізацію 10-річного хлопчика та 7-річної дівчинки з підозрою на алкогольне отруєння", – йдеться у повідомленні.

Зі свідчень дітей правоохоронцям стало відомо, що вони є рідними братом та сестрою, які вдень залишилися вдома наодинці. Батьки та старший брат неповнолітніх пасли сільську худобу.

Ближче до вечора 10-річному хлопчику зателефонував батько та попросив піти до сусіда та придбати йому пляшку горілки. Купивши оковитої, брат із сестрою вирішили спробувати алкоголь. Діти запевняють, що зробили лише по одному ковтку, останню рідину – вилили. Будучи вдома, діти почали себе дивно поводити та галасувати, що і привернуло увагу сусідів, які викликали швидку допомогу. Лікарі одразу госпіталізували неповнолітніх. Наразі їх життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Читайте також: Шестеро осіб загинуло через отруєння сурогатом у Борисполі

Слідчим відділенням Казанківського відділення поліції попередньо розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність). Також відносно батьків вирішується питання про притягнення їх до адміністративної відповідальності за неналежне виконання своїх обов’язків з виховання та нагляду за дітьми.

Також вирішується питання щодо притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності чоловіка, який продав алкоголь неповнолітнім.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter