Президент України Володимир Зеленський почав свій виступ на 74-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку зі спогаду про оперного співака, українського воїна-добровольця Василя Сліпака, загиблого на Донбасі.

Читайте також: Зеленський показав перше спільне фото з Трампом

"Я розповім вам одну історію. Історію людини, для якої бути почутою стало сенсом життя, бо вона мала божественний голос – його назвали одним із кращих баритонів у світі", – зазначив він.

Глава держави наголосив, що кожен міг би особисто почути його неймовірний спів, але є річ, яка не дозволить це зробити, і показав кулю.

"Вона виглядає так... 12,7 мм, які не просто зупинили його кар'єру. Вони зупинили його життя. Ось це коштує 10 доларів. І це вартість людського життя. Таких історій тисячі, таких куль – мільйони", – додав Зеленський.

Президент уточнив, що в результаті війни на Донбасі понад 13 000 загиблих, 30 000 поранених, 1,5 мільйони осіб змушені залишити свої домівки.

Читайте також: Скандал: Зеленський красиво відшив нахабних російських журналістів

"Щороку ці числа зростають. Ми потребуємо світової підтримки. Я розумію, всі присутні тут мають свої проблеми, але в сучасному світі, де ми живемо, немає чужої війни. Ніхто з вас не може почуватися у безпеці, коли йде війна в Україні. Фатальною може стати думка, що вас це не стосується", – підсумував він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook