У Рівненській області затримали священника та майора поліції, які за 100 тисяч доларів обіцяли керівну посаду у структурі Головного управління національної поліції області. Про це інформує місцева прокуратура. 

6 листопада 2020 року чоловіків затримано під час отримання 25 тисяч доларів США авансу від співробітника Управління патрульної поліції Рівного, за призначення його на посаду керівника одного з міжрайвідділів поліції області. Загалом цю посаду "ділки" оцінили у 100 тисяч доларів США.

За даними слідства двоє чоловіків, один з яких – майор поліції, співробітник ГУ НП в Рівненській області, інший – священник, за грошову винагороду обіцяли вирішити питання кадрових призначень на керівні посади в районних та міжрайонних відділах поліції.

Як стало відомо з власних джерел виданню "Рівне Вечірнє", кошти в розмірі 25 тисяч доларів, перший внесок із 100 тисяч, пропонував агент, який співпрацював з правоохоронцями. За ці гроші агента обіцяли зробити головним поліцейським Сарненського районного відділку поліції.

Вимагали гроші старший інспектор-черговий Демидівського відділу Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області Вадим Полапа разом зі своїм спільником – 41-річним священником ПЦУ Тарасом Волянюком.

Цю інформацію підтвердили також і у Рівненській єпархії ПЦУ, зазначивши, що  два тижні тому Волянюк написав заяву про переведення за штат. Зараз він фактично залишається священником ПЦУ, але богослужінь уже не проводить. Також стало відомо, що Тарас Волянюк довгий час був капеланом ПЦУ, але два місяці тому був знятий з цієї посади. Про це повідомляють у телеграм-каналі "PREDSEDATEL". 

Читайте також: Спіймали та не звільнили: головний лікар луцького пологового брав хабарі

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури підозрюваним у шахрайстві в особливо великих розмірах, вчиненому в особливо великих розмірах групою осіб (ч.4 ст.190 КК України), обрано запобіжний захід.

За рішенням суду найближчі 60 діб, до 6 січня 2021 року підозрювані проведуть під вартою.  Крім того, суд відсторонив поліцейського від займаної посади.

Досудове розслідування проводять слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook