Відомий український журналіст Олександр Дубінський розповів про схему підкупу виборців, яку активно "просуває" в державі діючий президент Петро Порошенко та його команда.

Читайте також: У Луцьку латають дорогу у сніг до приїзду Порошенка (відео)

"У селах і невеликих містечках, учасників його "соціологічного проекту", яким платять по 1000 гривень за анкетуванням виборців, змушують підписувати ось такі папірці:

– анкету однодумців;

– особисте забовязання.

Які багатьма сприймаються як зобов'язання голосувати за Порошенка в обмін на отриману тисячу.

Ось, що пише передплатник, який надіслав ці документи: "Голова ОТГ зібрала людей в Будинку культури, роздали анкети і сфотографували паспорта та ІПН. Люди похилого віку тепер думають, що якщо вони не проголосують за Порошенка їх посадять. В анкеті ж вказані статті які не можна порушувати".

Слідами публікації "анкети однодумців Порошенко", люди почали писати мені, як конкретно організована система підкупу виборців.

Читайте також: 1000 гривень за душу: вчителів змушують агітувати за Порошенка, порушуючи закон (відео)

Хочу описати трохи як у райцентрі моєму відбувається цей кошмар. Адмін ресурс використовують по-повній:

Адміністрація та селищна рада зібрали 1000 чоловік, закріпили по 14 будинків за ними, видали журнали і ручки. Треба обійти ці будинки і переписати всіх, хто там прописаний. Записати паспортні дані, ІПН, і обережно запитати: "За кого вони збираються голосувати?" І переконати голосувати за Порошенка. Кожному дати в руки агітматеріал. Потім людина повинна розписатися в тому, що він це отримав і типу погодився. За ці 14 будинків вони пообіцяли заплатити по 1000 грн кожному.

Є люди, які взяли собі по 140 будинків і ходять вже два тижні. Тому, що в селі немає зарплат і кожен хоче заробити. Такі "ходоки" пішли зараз по всіх селах", – повідомляє журналіст.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter