Депутат Верховної Ради від блоку НУНС Андрій Парубій отримав повістку з вимогою з\'явитися в прокуратуру Києва 6 травня, повідомляє УНІАН. 

Парубій викликаний на допит у якості свідка у справі про хуліганство, порушеній після подій 27 квітня, коли в сесійній залі билися депутати, літали курячі яйця і горіли димові шашки. 

Про те, чи збирається він йти на допит, депутат не сказав. В якості народного обранця він має імунітет від слідчих дій відносно нього. 

Як повідомлялося раніше, 27 квітня Рада ратифікувала угоду з Росією про продовження термінів оренди військово-морської бази в Севастополі. Опозиція, до якої належить і Парубій, намагалася зірвати голосування, проте у неї цього не вийшло. 

Після того, як заворушення в Раді припинилися, депутати пішли на двотижневу перерву, а прокуратура зайнялася розслідуванням події. 

Згідно з інформацією, опублікованою в декількох українських ЗМІ, багато хто бачив, як димові шашки кидав саме Парубій. Сам він, втім, це заперечує, заявляючи, що лише відкидав шашки, які прилетіли в сектор НУНС з боку депутатів від Партії регіонів. 

У Партії регіонів свою причетність до задимлення сесійної зали категорично спростовують, повідомляє lenta.ru.

Тим часом спікер Ради Володимир Литвин заявив, що змусить депутатів, що брали участь в псуванні парламентського майна, відшкодувати заподіяну шкоду.