11-річний Євген Бобко з села Рубаний Міст Новомиргородського району з 5 років відвідує секцію гімнастики в Кропивницькому й незабаром виступатиме на Чемпіонаті України. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також: Недосконале законодавство чи свавілля перевізників? У Луцьку з автобуса висадили сина загиблого атовця

Женя мріє стати олімпійським чемпіоном, а тато з мамою, в міру своїх можливостей, намагаються йому в цьому допомогти.

Дістається хлопчик до обласного центру і назад рейсовим атобусом, із якого його зустрічають батьки, але днями хлопчику ледь не довелося ночувати в Кропивницькому.

Контролерка автовокзалу №2 намагалася висадити малого з останнього автобуса до села, щоб за ним приїхали батьки, бо саму дитину такого віку перевізники не мають права перевозити на міжміських та приміських маршрутах без дорослих.

За дитину заступилися пасажири автобуса.

Керівництво ж автовокзалу запевняє, що діяло виключно задля безпеки дитини та на підставі постанови Кабміну, згідно з якою з 9 лютого вік дітей, які мають право їздити без дорослих у міжміському пасажирському транспорті підвищено з 10 до 14 років.

Нововведення з одного боку нібито прийнято в інтересах дітей, а з іншого може позбавити сільського хлопчика можливості займатися спортом, бо за таких умов сім’я задля мрії Жені має викласти на дорогу не півтори тисячі гривень, як було раніше, а цілих три.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter