Багато людей скаржаться на те, що їх iPhone швидко розряджається. Якщо час автономної роботи вашого гаджета вам теж здається маленьким, спробуйте скористатися цими 12 порадами, які допоможуть збільшити ресурс батареї.

Як збільшити ресурс батареї в iPhone?

Погодьтеся, не дуже приємно в самий неслушний момент виявити, що ваш iPhone майже розряджений. На жаль, недостатня ємність акумулятора – це проблема практично всіх сучасних смартфонів. Але вихід є! Ось кілька рекомендацій фахівців, за допомогою яких можна максимально продовжити заряд батареї.

1. Закривайте всі програми

Завжди виходьте з усіх додатків, якщо більше не збираєтесь ними користуватися. Навіть коли iPhone знаходиться в режимі очікування, але залишаються відкритими якісь програми – батарея швидко розряджається.

2. Не дозволяйте смартфону перегріватися

Приберіть телефон від джерел тепла, наприклад, з нагрітого автомобіля (особливо бардачка) і не дозволяйте прямим сонячним променям потрапляти на його корпус. Температура гаджета повинна бути максимально наближеною до кімнатної.

3. Зменшіть яскравість

Зменшіть витрати акумуляторного заряду за рахунок зниження яскравості дисплея вашого телефону. Перейдіть в розділ Налаштування> Яскравість> і перемістить повзунок в крайнє ліве положення настільки, наскільки вам буде комфортно бачити все необхідне на екрані.

4. Вимкніть невикористовувані мережі

Якщо у вас швидко розряджається iPhone, і ви не використовуєте 3G-доступ, роумінг даних або Wi-Fi – відключіть ці функції. Перейдіть в меню Налаштування> Основні> Мережа та виберіть потрібні параметри.

5. Вимкніть Bluetooth

Ви використовуєте Bluetooth? Ні? Тоді відключіть його. Перейдіть в розділ Налаштування> Основні> Bluetooth.

6. Придбайте автомобільну зарядку

Якщо ви ведете телефонні переговори в автомобілі, використовуєте iPhone як музичний плеєр або навігатор – обов’язково купіть автомобільний зарядний пристрій.

7. Вимкніть вібро

Щоб батарея iPhone швидко не розряджалася, відключіть вібро, якщо він вам не потрібен або знаходиться в автоматичному режимі. Для цього перейдіть в розділ Налаштування> Звук>.

8. Приберіть еквалайзер

Вимкніть еквалайзер для пісень та трек-листів. Перейдіть в розділ Налаштування> iPod> EQ.

9. Користуйтеся USB портом

Кожного разу, коли ви працюєте за комп’ютером, підключайте смартфон до USB порту. Це дозволить суттєво економити заряд акумулятора, а ви, тим часом, зможете скачувати будь-які нові додатки для свого гаджета.

10. Купіть портативний зарядний пристрій

Придбайте портативний зарядний пристрій RichardSolo або Kensington. Цей прилад зменшить навантаження на акумулятор і стане незамінним помічником, коли у вас не буде можливості зарядити телефон від портативної розетки або USB.

11. Не забувайте про блокування

Блокуйте телефон кожного разу, коли не користуєтеся ним, шляхом натискання верхньої кнопки Sleep / Wake. Таким чином, екран не буде загорятися при випадковому дотику і садити батарею. Можна налаштувати автоматичне блокування, яке почне діяти після однієї або двох хвилин відсутності активності. Перейдіть в розділ Налаштування> Загальні> Auto-Lock.

12. Дбайте про здоров’я акумулятора

Тим, у кого швидко розряджається iPhone, ми радимо не забувати піклуватися про здоров’я акумулятора. Обов’язково, один раз на місяць повністю розряджайте батарею і знову заряджайте її до кінця. Самі розробники Apple заявляють, що для найліпшої підтримки заряду, важливо, щоб електрони в літієвому акумуляторі періодично перебували в русі. Для цього раз на місяць робіть один повний цикл зарядки / розрядки (зарядка батареї до 100 відсотків, а потім повна розрядка).

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter