Підліток потайки від батька взяв машину і збив 9-річного хлопчика, який повертався зі школи. Сталося це на Рівненщині. Дитину в тяжкому стані без свідомості доправили до лікарні. У хлопчика діагностували черепно-мозкову травму та численні забиття.

Читайте також: ДТП у Луцьку: "Mercedes" протаранив "Nissan" (Фото)

Про це йдеться в ТСН.

"Удар був напевно великої сили через те, що капці перелетіли через ворота", – розповідає медсестра Мульчицької амбулаторії Марія Денисюк.

Виявилося за кермом "Фольксваґен гольф" був 14-річний хлопець. А з ним пасажир – його одноліток. Аварія сталася зовсім поруч із сільською лікарнею. Медики одразу взялися надавати першу медичну допомогу.

Хлопчика в тяжкому стані терміново доправили до реанімації міської лікарні. У нього черепно-мозкова травма, забиття живота, груднини і таза. Медики його стан стабілізували. Кажуть, пощастило, що дитині вчасно надали допомогу.

Батько від травмованого хлопчика не відходить. Не розуміє, як можна було допустити, щоб підліток керував машиною. Кримінальної відповідальності малолітньому водієві не вимагає, бо каже, розуміє, що той теж іще дитина. Однак покарання однозначно має бути.

"Треба покарання таке, а виховання, щоб батьки не давали машини дитині. Для чого давати до 18 років", – каже батько потерпілого хлопчика Василь Бубка.

Ні самого підлітка, ані його батьків удома немає. Тато хлопця коментувати будь-що на камеру не хоче. Телефоном визнає провину і свою, і сина.

У поліції відкрили кримінальне провадження. Щоправда, найімовірніше малолітній кермувальник за аварію не відповідатиме.

Читайте також: Поліція просить розпізнати загиблого в аварії на Волині чоловіка (фото 18+)

"Він досяг лише 14-річного віку, а в такому випадку з 16 років, тому за рішенням суду можуть бути застосовані примусові заходи виховного характеру", – каже т.в.о. керівника Варашського відділення поліції Євгеній Джигар.

А от його батькам за те, що не вгледіли за сином загрожує штраф – 51 гривня. Збитий підлітком Сергійко невдовзі почне одужувати, прогнозують медики. Уже скоро його переведуть із реанімації. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter