16 вересня − Всенародний День Батька.

Читайте також: Сьогодні у Луцьку − День кварталу на Привокзальному

Національний День Батька святкують в Україні у вересні. Це поки неофіційне свято, а дата запропонована низкою громадських організацій. Традиційні святкові заходи підкреслюють важливість ролі батька і сім’ї в цілому.

Всесвітній або Міжнародний День Батька святкують у третю неділю червня, а традиція почалася в США. Там він святкувався з 1966 року.

День батька в Україні фактично створила з нуля ГО "Міжнародний центр батьківства" в 2006 році. Було також проведено акцію по збору підписів для президента з вимогою офіційно його затвердити, але безрезультатно.

18 вересня 2009 року Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім'ї та батьківства оголосив третю неділю вересня Днем батька.

В Україні, поряд з Національним святом, поважають і цю дату. Син, що став батьком – символ спадкоємності поколінь. Національний день батька відзначають у багатьох країнах. Великобританія, Канада, Японія, Франція і Ірландія, як і багато країн світу, приєдналися до міжнародної ініціативи. У Південній Кореї 8 травня проходить спільне свято батька і матері − День батьків. Іспанія, Португалія, Італія, Швейцарія та ряд інших країн День батька відзначають 19 березня.

Читайте також: Волинське село відгуляло День народження

У Польщі та Нікарагуа дата святкування 23 червня. Люксембург вшановує батьків 7 жовтня.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter