У всьому світі 23 квітня відзначається День книги і авторського права. Це свято було проголошено на сесії ЮНЕСКО в 1996 році.

Читайте також: З'явилася перша інформація про "Бандерштат 2019"

Всесвітній день книги покликаний показати важливість книг, як найнадійнішого засобу зберігання і передачі інформації. Дата свята є символічною, адже в цей день народилося кілька письменників (Х. Лакснесс, М. Дрюон, М. Вальхерен). Також 23 квітня померли У. Шекспір, І. Гарсіласо де ла Вега, Мігель де Сервантес, пише РБК-Україна.

З ініціативи ООН щорічно 23 квітня відзначається Міжнародний день англійської мови. Англійська − одна з найпоширеніших мов на планеті, вона є державною в декількох країнах, а також це офіційна мова багатьох міжнародних організацій. Пам'ятна дата для святкування Міжнародного дня англійської мови була обрана в пам'ять про знаменитого англійського поета Вільяма Шекспіра.

Сьогодні на міжнародному рівні відзначається ще одне мовне свято. День іспанської мови також був встановлений Організацією Об'єднаних Націй на 23 квітня. Дата присвячена пам'яті відомого іспанського письменника Мігеля де Сервантеса Сааведри, з під пера якого вийшов роман "Премудрий гідальго Дон Кіхот Ламанчеський".

В Україні 23 квітня відзначається професійне свято – День психолога. Представники цієї професії допомагають впоратися з життєвими негараздами, побороти стреси і депресії. Психологи в Україні працюють не тільки в медичних установах, але також на багатьох підприємствах, в навчальних закладах.

Читайте також: В Україні з'явилося три нові професійні свята

Народні свята 23 квітня: прикмети дня

Народне свято Терентія Маревного здавна відзначали 23 квітня. У православному календарі в цей день вшановується пам'ять мученика Терентія Маревного, а в народі свято отримало відразу кілька назв: "Терентьєв день", "Терентій Маревний", "День солнцезаходу", "День каяття дружин".

У цей день дружина могла покаятися і сподіватися на прощення від чоловіка.

Щоб привернути любов, за повір'ям, у спальні на свято потрібно запалити рожеві свічки.

Також на Терентія звертали увагу на прикмети:

– Якщо ранок туманний – незабаром буде дощ;
– З ранку на Терентія сонце в імлі – до хорошого урожаю;
– Якщо до Терентьєва дня на ліщині з'явилися сережки – заморозків більше не буде;
– Якщо на Терентія з'являються павучки – до тепла.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook