У Рівному від менінгіту померла 23-річна вчителька. Їй стало зле просто під час уроку. Лікарі констатували – хвороба розвивалася стрімко. Врятувати її не вдалося. Причина смерті – менінгококкова інфекція – небезпечна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Тепер батьки другокласників, у яких викладала педагог, бояться пускати дітей до школи, повідомляє "5 канал".

Читайте також: У Луцьку посеред вулиці знайшли тіло чоловіка (фото 18+)

Олена Фурман працювала у 23-й рівненській школі. Минулого четверга їй на роботі стало зле.

"Вона почувала себе погіршено у той день, бо вона підійшла і сказала, що себе дуже погано почуває, через що ми викликали швидку", – пригадує заступниця директора школи Олена Дьоміна.

Вчительку шпиталізували до інфекційного відділення Рівненської міської лікарні. У неї була підвищена температура, слабкість, боліла голова і з'явилася блювота. Пацієнтці стрімко гіршало.

"Стан її на фоні адекватної інфузійної терапії і антибіотиків, погіршувався, симптоми наростали. Згодом з'явилася висипка і через погіршення стану вона була переведена у реанімацію", – розповідає завідувачка інфекційного відділення Галина Максимчук.

Врятувати жінку не вдалося, через два дні вона померла. Наразі епідеміологи шукають носія інфекції.

"Обстежили близьких, сьогодні наші спеціалісти обстежували дітей 2-го класу, де викладала вчителька. Введені обмежувальні заходи вологе прибирання, провітрювання, упродовж 20 днів дітей будуть оглядати, шкіряні покриви, термометрія, зів оглядати, щоб не пропустити цю хворобу", – пояснює головний епідеміолог Рівненської області Віктор Мороз.

Олена Фурман була вчителькою початкових класів. Кількох її учнів батьки не пустили уроки. Бояться небезпечного захворювання.

Читайте також: Чув крики: у волинському суді заявили про нового свідка у справі вбивства Каті Литкіної

"Зрозуміло, що деякі батьки з даного класу не привели дітей, але ми зателефонували, щоб дітей привели, бо медпрацівниками здійснювався огляд учнів 1-4 класів. Тому діти всі навчаються і вчителі всі працюють", – каже заступниця директора школи.

Медики просять батьків не панікувати.

"Ця інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, але при близькому контакті – чхання, поцілунок. Потрібно вчасно виявити і вчасно і правильно надати медичну допомогу, якщо все правильно то людину врятують", – запевняє епідеміолог.

Саме у день смерті дівчині виповнилося 23 роки.

"Вчителька молода, вона подавала хороші надії, що це буде хороший педагог нової укршколи. Колектив весь шокований і сумує бо це велика втрата", – каже заступниця директора.

Прощатимуться з учителькою у вівторок, 13 листопада. Епідеміологи обіцяють за кілька днів оприлюднити результати досліджень, а також встановити причину хвороби.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter