Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області виявили організовану злочинну групу, учасники якої протягом 2010-1012 років викрадали автомобілі на теренах області. Про це повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

Як розповів начальник Управління МВС України у Волинській області генерал-майор міліції Богдан Щур, встановити осіб, котрі викрадали машини, вдалося завдяки злагодженій роботі волинських міліціонерів.

Організована злочинні група була створена приблизно у червні 2010 року. Такий-собі бізнес вирішив розпочати ковельчанин. Звісно, сам він не міг і викрадати авто, і продавати їх, а відтак знайшов товаришів, які б допомагали йому. У складі групи був чоловік, котрий вмів доволі професійно перебивати (переварювати) номерні ідентифікаційні панелі транспортних засобів. Окрім того, до злочинної діяльності долучилися ще, як мінімум, п’ятеро осіб.

Чітко розприділивши ролі і функції кожного, чоловіки почали активно працювати за такою схемою. Підшуковували на території України, зокрема й через Інтернет, осіб, чиї транспортні засоби вийшли з ладу, відтак купували документи на такі авто разом із номерними ідентифікаційними панелями. При цьому обирали недорогі, але популярні марки машин, адже після переварювання їх було легко продати. Троє з учасників ОЗГ займалися безпосередньо угонами «потрібних» під наявні документи машин. Доправивши автомобілі в безпечне місце – спеціально підготовлене гаражне приміщення, змінювали номерні панелі, і вже тоді продавали їх на теренах України. Виручені від продажу гроші ділили між усіма учасниками ОЗГ. Усього спритникам вдалося викрасти 25 автомобілів (10 із них уже вилучили) на території Маневицького, Любешівського, Луцького, Старовижівського, Володимир-Волинського і Ратнівського районів. Але їхню злочинну діяльність припинили правоохоронці. Нині за підозрою у скоєнні цих злочинів затримано семеро осіб (двоє із них уже мали проблеми із законом). Порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Триває слідство з метою встановлення усіх учасників цієї злочинної групи та її членів, призначено ряд експертиз.