Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час прес-конференції у Луцьку 25 березня 2012 року попередив, що влада розпочала проти непідконтрольного їй бізнесу операцію терору, шантажу і залякування під назвою «Супутник», - інформує "Під прицілом". 

«Партія влади сьогодні вирішила дуже серйозно перейти в наступ на представників опозиції. Фактично вже розпочався потужний терор. Абсолютно усі представники бізнесу, які є членами ВО «Свобода» і його симпатиками, піддаються найжорсткішим репресіям. Усі вони зараз мають перевірки з податкової, пожежної, санстанції, СБУ, прокуратури», - повідомив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

«За нашою інформацією, сьогодні влада запустила спеціальну операцію терору проти бізнесу, який не контролюється владою. Ця операція називається «Супутник». На список взяті абсолютно всі комерційні структури, благодійні фонди, навіть громадські організації. Якщо до цих структур є хоча б мінімальна причетність будь-яких представників опозиції, зокрема ВО «Свобода», ці структури зараз позапланово перевіряються, підкидаються провокації, виписуються фантастичні штрафи. – наголосив Олег Тягнибок.

В результаті таких дій режиму Януковича підприємці змушені займатись вирішенням своїх проблем і опиняються під загрозою ліквідації бізнесу У Львівській області близько 400 підприємств потрапили до списку операції «Супутник», яку влада веде проти опозиції. Вони передані різним органам.

Голова ВО «Свобода» зазначив, що представники теперішньої бандитської влади значно вдосконалили методи тиску на своїх опозиціонерів в порівнянні із епохою Кучми.

Водночас Олег Тягнибок наголосив: «Я тішусь, що немає випадків, коли свободівці ламаються, що в нас немає тушок, немає зрадників. І я сподіваюся, що ми перейдемо через всі ці терори, переслідування. І «Свобода» однозначно буде представлена у наступному парламенті».