З наближенням виборів з’являється нова преса

Впродовж останнього місяця Головним управлінням юстиції у Волинській області було зареєстровано 3 нових друкованих видання, появу яких можна пов’язувати з наближенням парламентських виборів 2012 року.

Серед нових обласних газет такі: «Волинський кореспондент», «Слово Волині», «Фронт Змін Волинь». Попри аполітичні назви двох перших, все таки прослідковується їх певний зв’язок з політиками чи політичними силами.

Так засновником «Волинського кореспондента» є депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода» Андрій Калахан. І хоча останнім часом він трохи дистанціювався від «Свободи», не варто відкидати того, що газета з’явилась на світ не лише з метою інформування волинян, але й з метою пропаганди певних політичних поглядів.

Щодо газети «Слово Волині», засновником якої є однойменне ТЗоВ та журналістка Наталія Шепель, то за достовірною інформацією вона окрім висвітлення широкого спектру подій в області, буде друкованим агітаційним елементом для виборчої кампанії співвласника групи компаній «Континіум» Степана Івахіва. Минулого тижня світ побачив перший презентаційний номер цієї газети та стартувала кампанія підписки на видання.

Засновником газети «Фронт Змін Волинь» є Волинський обласний осередок Громадської організації «Фронт змін» і тут коментарі зайві.

Але якщо говорити про використання цих ЗМІ лише під час виборчої кампанії, то не варто відкидати такого дієвого елементу як спостереження за перебігом виборчого процесу на виборчих дільницях. Кореспонденти від ЗМІ мають практично ті самі права, що й офіційні спостерігачі.

Звичайно появу нових газет в регіоні варто вітати, але чи зможуть вони знайти свою нішу серед читачів залишаються питанням. Хотілось би, щоб ці та інші друковані ЗМІ давали більше об’єктивного та якісного матеріалу, що стосується життя та розвитку області, а не були лише рупорами пропаганди.

Підготовлено експертами ЛМГО «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» з метою якісного інформування політично свідомої громадськості про ключові політичні події держави, області та міста. При підготовці даного матеріалу використовувалась інформація всеукраїнських та місцевих друкованих і електронних засобів масової інформації (pravda.com.ua, unian.net, interfax.ua, volynnews.com, pravda.lutsk.ua, vip.volyn.ua, zik.ua, p-p.com.ua, volynpost.com, volyn.com.ua), офіційних інтернет сайтів органів державної влади та місцевого самоврядування (voladm.gov.ua, volynrada.gov.ua, lutsk.ua).