22-га сесія Луцької міськради підтримала подання прокуратури міста Луцька, результатом чого стало усунення Олени Голєвої з посади голови постійної комісії з питань ЖКГ та транспорту. Під час розгляду питання про розгляд подання прокуратури міста Луцька "Про усунення вимог законодавства про засади запобігання та протидії корупції в діяльності Луцької міськради" на захист голови постійної комісії з питань ЖКГ та транспорту Олени Голєвої виступили депутати Луцької міськради Василь Гриб та Юрій Корольчук, - повідомляє "Під прицілом".

Начальник юрвідділу міської ради Марія Мартиросян розповіла про суперечність між особистісними інтересами особи та займаною нею посадою. Вона звернула увагу на те, що такий стан справ суперечить Закону України про "Засади запобігання та протидії корупції". Призначення Голєвої головою постійної комісії створює передумвои для можливих корупційних діянь в майбутньому, використанню свого службового становища. Тому прокурор вимагає вжити невідкладних заходів та привести у відповідність до закону рішення міської ради.

Але на захист Олени Голєвої палко виступив депутат ВО "Батьківщина" Василь Гриб.

"Я уважно прочитав те, що написала прокуратура, - наполегливо пробував достукатись до сердець обранців громади Василь Гриб. - Що може голова комісії? Що вона має два голоси? Вона такий самий член як і інші члени комісії. скільки раз було так, що сесія не приймала рішень постійних комісій? Я не бачу тут конфлікту інтересів. Я протест підтримувати не буду".

Заступник прокурора міста Луцька Валентин Агайбіров зауважив, що у поданні вказанні усі підстави.

Голова фракції ВО "Батьківщина" Юрій Корольчук підтримав свого колегу по фракції.

"Це питання натягнуте. Бо завтра будуть знімати другого голову комісії. Ми кажемо, що можуть бути якісь там зловживання. Ми дуємо на холодне. Я прошу відхилити протест прокурора".

Олена Голєва у своєму виступі згадала міського голову Миколу Романюка: "У жовтні ви, Микола Ярославович, підтримували це рішення. Напевно, щось за півроку змінилось? Я не виносила на комісію жодного питання, що стосувалось мене особисто. Я не є службова особа, а депутат Луцької міської ради".

Проте аргументи Голєвої зовсім не переконали мера.

Микола Романюк відповів лідеру Європейської партії на Волині наступне: "Все це ви говорили спеціально і на камеру. З вашого виступу виходить, що я організував подання прокурора".

У підсумку прихильників Олени Голєвої цього разу виявилось значно менше, ніж противників. За результатами голосування 35 депутатів Луцької міськради підтримали проект рішення та задовольнила подання прокуратури міста Луцька. Таким чином Олена Голєва втратила посаду голови постійної комісії з питань транспорту Луцької міськради.