Депутати Луцької міської ради на 22-ій черговій сесії 28 березня 2012 року не підтримали проект рішення про звернення до Верховної Ради України з вимогою про невідкладний розгляд та прийняття проекту Закону України «Про порядок імпічменту Президента України». Про це інформує "Під прицілом".

"За" такий проект рішення проголосували тільки 23 обранці громади. Сказали "ні" троє депутатів, а 13 депутатів - утримались. В результаті Луцька міська рада провалила звернення до парламенту про необхідність прийняття Закону "Про порядок імпічменту Президента України".

Серед депутатів Луцької міськради, рука яких не піднялась натиснути кнопку "за" ймовірний імпічмент Януковичу, фігурюють такі прізвища: Анатолій Бірюков, Наталія Бунда, Артур Василевський, Микола Дендіберін, Рустам Дячук, Віталій Кварцяний, Юрій Корольчук, Іван Корчук, Катерина Приступа, Олександр Семенюк, Євгеній Ткачук, Микола Яручик та міський голова Микола Романюк.

Цілком прогнозовано, що проти цього рішення проголосувала Партія регіонів, головою якої і є нинішній президент.

Однак, як виявилось і з-поміж опозиції є немало обранців громади, які не хотіли б імпічменту Президента України. Зокрема з фракції "Батьківщини" це - Наталія Бунда, Артур Василевський, Юрій Корольчук, Катерина Приступа, Олександр Семенюк. Напевно, ця частина депутатів зовсім не горить бажанням вести жорстку опозиційну боротьбу. Фронтовик Микола Дендіберін теж не взяв участі в голосуванні за даний проект рішення.

Отже, Луцька міська рада завдяки окремим депутатам з "ніжної" опозиції, висловилась проти імпічменту Януковичу.