Голова фракції ВО "Свобода" у Луцькій міській раді Святослав Боруцький розкритикував проект рішення про укладення Угоди про співрпацю між Волинською обласної радою та місцевими радами області та запропонував голові Волинської обларади Володимиру Войтовичу пройти стажування у Луцькій міській раді. Про це йшла мова на другому пленарному засіданні 22-ої сесії Луцької міськради, - повідомляє "Під прицілом".

Секретар Луцької міськради Григорій Пустовіт сказав, що всі постійні комісії крім медичної, виступили проти цієї суперечливої угоди.

Голова фракції ВО "Свобода" Святослав Боруцький запропонував голові Волинської обласної ради Володимиру Войтовичу перед тим як пропонувати такі угоди до підписання самому пройти стажування у Луцькій міськраді.

"Всі районі і міські ради поголились. а тут Луцьк хоче виділятися серед інших", - хитрим тоном сказав Микола Романюк. Очевидно, мер Луцька був внутрішньо зацікавлений у тому, щоб угоду про співпрацю, яка отримала благословення у Волинській ОДА, таки була прийнята. Але настрій у депутатів був явно несприятливим для цього.

В підсумку 36 депутатів проголосували за зняття даного питання з розгляду.

Зазначимо, що проект Угоди, запропонований депутатам, по суті передбчає штучне обмеження місцевого самоврядування і нав'язування зовнішнього контролю з боку Волинської облради, яка контролюється Партією регіонів та її васалами.