Працівники СБУ затримали начальника Держекоінспекції у Волинській області Анатолія Гетьманчука. Про це стало відомо із компетентного джерела у правоохоронних органах.

За інформацією джерела, спершу на хабарі в середу, 28 березня, затримали заступника начальника Держекоінспеції в області. Але згодом «взяли» і очільника волинських екологів Анатолія Гетьманчука.

«Його зразу відправили на Київ», - зазначив співрозмовник «ВН». За його словами, операцію провели працівники СБУ із Києва.

За інформацією Віче-інформ, заступник начальника екоінспекції Волині попався на отриманні хабара обсягом 100 тисяч гривень. Він, нібито, мав частину із цих коштів передати Гетьманчуку.

Мовляв, заступник їздив вимагати гроші на митницю до Ягодина. «Данину» він хотів зібрати із тамтешніх екологів. Чоловік повідомив, що просто так на території Волині працювати не можна, платіть, мовляв, гроші. Він нібито констатував, що його керівник Гетьманчук за три місяці роботи просить екологів сплатити 80 тисяч гривень, а за кожен наступний місяць - по 70 тисяч.

Пояснення, до прикладу, ми тут коштів особливих не заробляємо і такі гроші вам дати не можемо, чиновника не влаштували. Тоді екологи попросили, щоб це питання обговорювалося не на їхньому робочому місці, адже тут - купа камер спостереження. Тоді заступник начальника волинської екоінспекції запропонував, щоб представник тамтешніх екологів для вирішення цього питання приїхав до Луцька.

Зустріч між екологом та чиновником дійсно відбулася в обласному центрі Волині. Однак, сума вже була озвучена інша. Заступник очільника волинських екологів сказав, що його керівник передумав і потрібно заплатити за три місяці 110 тисяч гривень, надалі щомісяця сплачувати по 70 тисяч «данини». Еколог почав торгуватися. Вирішили, що при наступній зустрічі той передасть Гетьманчуку не 110 тисяч гривень, а лише сто.

На цей час у прес-службі УСБУ у Волинській області інформацію не коментують. Утрималися від коментарів і в Держекоінспекції у Волинській області.