У суботу, 31 березня, у Віденському міжнародному аеропорту при проходженні митного кордону була затримана перший заступник голови адміністрації президента України Ірина Акімова при спробі незаконно ввезти незадекларовані 100 тис. євро. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Чиновниця-контрабандистка не змогла достатньо пояснити, чому не задекларувала таку велику суму. В результаті 100 тис. євро у Ірини Акімової вилучили. Зараз австрійська митниця намагається з'ясувати, чи задекларувала чиновниця ці кошти на українській стороні кордону.

Втім, втрата 100 тис. євро навряд чи стане дуже відчутною для особистого бюджету Акімової. Ймовірно, чиновниці доведеться всього лише відмовитися від чергового шопінгу в віденських бутиках і походити ще деякий час зі своєю знаменитою сумкою зі шкіри ягняти «Lady Dior» за $ 3,4 тис. Користування банальною кредитною карткою могло б уберегти Акімову від неприємностей на кордоні, але дріб'язкове бажання заощадити кілька тисяч євро на комісії банку призвело до повної втрати заначки на витончені плоди високої моди.

Як відомо, Ірина Акімова дуже любить Відень: «Я дуже люблю Відень, де завжди дуже велика кількість цікавих виставок. Останній раз я була на виставці Магрітта (бельгійський художник-сюрреаліст Рене Магрітт. - Ред.), І була вражена, тому що ця виставка зібрала його шедеври з усього світу», - якось хвалилася чиновниця журналістам.

З 1 вересня 2001 КК України не передбачає кримінальної відповідальності за контрабанду валюти. Замість цього, як майже у всіх країнах Європи, контрабанда конфіскується на користь держбюджету.

Як бачимо, найбільші контрабандисти у нас сидять в Адміністрації Президента Януковича. Є всі підстави припускати, що цей факт - лише «вершина айсберга»...