3 квітня у Луцькому кінотеатрі «Промінь», що на проспекті Президента Грушевського, проведено тактико-спеціальні навчання. У навчаннях взяли участь 20 рятувальників з самостійної державної пожежної частини №1, підпорядкованої державної пожежної частини №2 та частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька, залучено 6 пожежних автомобілів. Про це повідомили у прес-службі МНС України у волинській області.

За тактичним задумом навчань пожежа трапилась на сцені кіноконцертного залу, виникла загроза розповсюдження вогню та диму до глядацького залу.

На місці події був створений оперативний штаб, який здійснював керівництво ходом ліквідації пожежі. Для забезпечення евакуації працівників та відвідувачів кінотеатру бійці МНС залучили пожежну автодрабину.

Встановивши пожежні автомобілі на найближчі гідранти, рятувальники в апаратах на стиснутому повітрі в складі ланок ГДЗС відпрацювали навички із гасіння пожежі всередині будівлі. Друга ланка газодимозахисників під час розвідки виявила в залі «потерпілого». Людині одягнули «саморятівник», підключений до захисного дихального апарату одного з рятувальників, винесли її на свіже повітря і передали медикам.

Начальник Територіального управління МНС в області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук підсумував, що пожежно-рятувальні підрозділи із поставленими завданнями впорались.

Керівництву кінотеатру було вказано на недоліки, що слід негайно усунути: вжити заходів для ремонту внутрішнього протипожежного водопроводу, створення на об’єкті з масовим перебуванням людей добровільної пожежної дружини для організації першочергових дій по гасінню можливої пожежі та евакуації відвідувачів.