У Луцькій міськраді відбулось засідання тимчасової контрольної комісії з контролю за бюджетним фінансуванням закладів освіти. Тож на неї зібралися депутати міської ради Андрій Осіпов, Богдан Шиба, Павло Данильчук, Анатолій Пархом’юк, Андрій Калахан, Петро Савчук. Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

За словами голови комісії Андрія Осіпова, розпочався другий квартал, але у питанні оптимізації оплати праці вчителям нічого не змінилося.

«Незабаром сесія міської ради, тож пропоную підготувати проект рішення зі зверненням до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з вимогою перегляду Державного бюджету 2012 року в частині фінансування галузі освіти», - запропонував Андрій Осіпов.

Богдан Шиба додав, що єдиною підставою для припинення роботи тимчасової комісії мало б бути внесення Верховною Радою України змін до Державного бюджету 2012. Такого не сталося, тож комісія продовжує працювати.

Андрій Осіпов розповів про зустрічі з окремими керівниками ДНЗ, які дякують за роботу комісії, проте не впевнені, чи не доведеться вже з липня - серпня приймати непопулярних рішень, таких, зокрема, як відпустки без збереження заробітної плати.

Також члени комісії прийняли рішення звернутися з листом до керівників навчальних закладів з рекомендацією розглянути питання про заходи, що були вжиті профспілками щодо захисту педагогічних працівників в частині недостатнього фінансування галузі освіти.