Сьогодні у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки відбулась загальноміська акція з посадки дерев. Тож на захід, окрім школярів і місцевих екологів прийшло і міське керівництво. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

«Під час сьогоднішньої акції плануємо висадити крупномірні саджанці дуба червоного в кількості 50 штук, липи серцелистої – 60, берези бородавчатої – 50, верби білої - 30, бузку звичайного - 30, кущів форзиції – 30, айви японської – 20, спіреї – 220 штук», - повідомив начальник відділу екології Луцької міської ради Борис Сорока.

Тож, засукавши рукави, пліч-о-пліч з бравими школярами, міський голова Луцька Микола Романюк разом зі своїми підлеглими взявся до копання ямок і посадки молодих дерев. Мер міста на день пожертвував представницькими костюмами і одягнувши звичайні джинси взявся за лату. Благородне діло припало до вподоби міському керманичу і він не зоглядаючись без «перекуру» висадив кілька десятків деревець.

За словами головного еколога міста, в центральній частині парку під час останніх робіт з розчищення було видалено понад 1200 аварійних, вітровальних та сухостійних дерев, в основному це старі уражені омелою та іншими хворобами тополі, верби, ясени, клени. Найбільші обсяги робіт проведено в зимовий період 2011-2012 років.

Таким чином, за словами Бориса Сороки насадження в парку потрібно чим швидше поновити за рахунок молодих дерев та кущів. Відділом екології розроблено дендроплан для проведення першого етапу посадки дерев на очищеній від порубкових залишків території в 3-х секторах. Другий етап з посадки дерев у парку культури імені Лесі Українки буде проведено вже восени цього року.

До акції долучились і місцеві журналісти. Зокрема кореспондент «Волинського інформаційного порталу» Таня Полуектова та редактор інтернет-видання «Під прицілом» Еля Коротинська спільними зусиллями викопали ямку і посадили молодого червоного дубочка.